Практика МС

Newsletter


Најави се


Си ја заборавивте лозинката?

Превземи вести

Анкета

Web-от на Практика е...
 

Најбарани содржини

Дома
MODULYS GP (20-240 kVA)
Проблем со Flash Player-от

Инвестирајте само во она што ви треба. Modulys Green Power 20-240 kVA е трофазен on-line UPS систем со двојна конверзија, со висока густина на моќност, со редундантна архитектура како во однос на моќноста така и за батериите , со исклучителна можност за вертикално и хоризонтално проширување.
 
MASTERYS IP+ (10-80 kVA)
Проблем со Flash Player-от

UPS-те од серијата  MASTERYS IP+ овозможуваат ефикасна заштита на вашата индустриска опрема од проблемите во напојувањето со електрична енергија и со тоа ве штитат од прекини во производниот процес , ги заштитуваат вашите податоци и ја штитат вашата опрема од оштетувања.
 
Нови едно фазни UPS-и Netys RT
netys_rt_range.jpg

Netys RT  е нова фамилија на едно фазни UPS-и на SOCOMEC UPS. Netys RT е модерен систем за непрекинато напојување на малите и големите информатички системи.

Широкиот опсег на моќности, од 1.1kVA до 11kVA , обезбедува Netys RT да ги задоволи потребите на сите центри за автоматска обработка на податоци кои бараат високо квалитетно непрекинато напојување.

Со своите компактни димензии е атрактивен поради ниските трошоци за сместување и задоволувањето на еколошките барања. Netys RT нуди една од најголемите густини на моќност на пазарот (4.4W/cm3 за 11kVA/8kW по модул).

Netys RT лесно се инсталира во Rack ормар или како самостоен, во било кое време корисникот  може самиот да го промени начинот на исталација. Многу е едноставен за користење. SOCOMEC UPS ги задоволува секојдневните потреби на корисниците на системи за непрекинато напојување и затоа не е потребно посебно конфигурирање за првото вклучување на UPS-те.

Широкиот опсег на протоколи за комуникација, вклучувајќи TCP/IP и SNMP, овозможува лесна интеграција во било кој систем. USB приклучокот и HID протоколот овозможуваат директно приклучување на системите под Windows без потреба од дополнителен специјализиран софтвер.

Netys RT е решение за безбедно, високо квалитетно, напојување каде што системите бараат првокласно и сигурно напојување а прекините и нарушувањата треба да се избегнат по секоја цена. Со вистинската on line технологија со двојна конверзија гарантиран е континуитетот и квалитетот на електричната енергија за професионални информатички и комуникациски уреди

UPS - Netys RT системите ќе се појават на македонскиот пазар во текот на месец јуни 2009 година. Кликнете овде за детални информации и технички карактеристики.

 
Семинар "UPS во електрични инсталации" во Скопје
Проблем со Flash Player-от

Во периодот 11-12.11.2008 година ПРАКТИКА МС ја имаше честа да биде домаќин на два семинари одржани од нашиот драг гостин господинот Leo Saro од SOCOMEC UPS.
На 11.11.2008 во Скопје се одржа семинарот за застапниците на SOCOMEC UPS од Југоисточна Европа.
На 12.11.2008 се одржа семинарот "UPS во електрични инсталации" како за застапниците на SOCOMEC UPS така и за нашите гости од цела Македонија.
Во подготовка е снимениот материјал од семинарот "UPS во електрични инсталации".  
 
Нови UPS системи од Socomec Sicon

itys_2-3000mala.jpgНашите партнери од Socomec Sicon веќе започнаа со производство на нови UPS системи наречени UPS - ITYS со следниве карактеристики: врвна заштита (online double conversion), лесни за инсталација, едноставни за употреба, најдобар однос цена/квалитет на пазарот итн.

UPS - ITYS системите ќе се појават на македонскиот пазар во текот на месец август. Кликнете овде за детални информации и технички карактеристики кои ќе ви покажат зашто Socomec Sicon е еден од водечките светски производители на ваков тип на технологија.

 
Нов Веб Сајт на ПРАКТИКА МС

iso2.jpgДобредојдовте на интернет презентацијата на ПРАКТИКА МС.

Пред Вас е само почетна верзија на овој сајт кој во деновите што следуваат ќе биде дополнет и збогатен со нови содржини. Наша цел е да создадеме комплетна и редовно ажурирана презентација која во секој момент ќе може да Ви ги понуди сите потребни информации.

Вашите реакции, сугестии, позитивни и негативни критики се добредојдени и Ве молиме да ни ги доставите преку секцијата Контакт.